Кримську ЛЕП "Каховська – Титан" полагодили, але ще не підключили

Понеділок, 30 листопада 2015, 10:01

Ввечері 29 листопада ремонтні бригади були допущені до місця аварії на лінії електропередач "Каховська – Титан" і полагодили її.

Про це повідомляє прес-служба Херсонської ОДА з посиланням на заяву представника прес-служби "Укренерго" Зиновія Буця.

За його словами, така домовленість була досягнута в неділю у Києві під час засідання за участю лідерів акції продовольчої та енергетичної блокади Криму, міністра енергетики Володимира Демчишина та керівництва "Укренерго".

При цьому він додав, що, згідно з домовленостями з активістами, лінія ще не введена в експлуатацію – на їх вимогу були зняті шлейфи та зроблений видимий розрив проводів, щоб учасники акції бачили, що енергію подати не можна. Переговори на тему відновлення постачання енергії ще тривають.

"Якщо буде прийнято рішення про постачання енергії, буде потрібно кілька годин, не враховуючи час, щоб дістатися на місце робіт, щоб з’єднати відкручені шлейфи", – пояснив Буцьо.

Як відомо, у Криму з 22 листопада припинено електропостачання з материкової частини україни внаслідок підривів ЛЕП у Чаплинці Херсонської області. Внаслідок цього півострів майже повністю знеструмлений.

Наразі там триває громадянська блокада, учасники якої виступали спершу за продуктову, а згодом - за енергетичну блокаду півострова.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування