Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єдинорос-депутат Держдуми вимагає перевірити законність розпаду СРСР

Середа, 4 листопада 2015, 05:47

Депутат Держдуми Євген Федоров (ЕР) знову попросив генерального прокурора Росії Юрія Чайку перевірити законність і легітимність рішень, що призвели до розпаду Радянського союзу, і притягнути винних до суду.

Про це повідомляє РИА Новости.

У червні Федоров вже просив Генпрокуратуру перевірити легітимність створення Держради СРСР і її рішень про визнання незалежності Естонії, Латвії та Литви.

Тепер Федоров нагадав сказані наприкінці жовтня слова президента РФ Володимира Путіна про те, що розпад СРСР нібито став трагедією гуманітарного характеру: "25 млн етнічних росіян опинилися за кордоном поза своєї волі".

На думку депутата, тим самим президент констатував, що подія в 1991 році руйнування політичних, економічних, соціальних систем та інститутів СРСР спричинило масові порушення прав і свобод мільйонів громадян.

"Тобто по суті були прийняті незаконні рішення у вигляді указів Горбачова", - сказав парламентарій.

Раніше цей же депутат направив звернення спікеру Держдуми Сергію Наришкіну, в якому пропонував денонсувати договір між Росією і Україною про російсько-український державний кордон.

Ще раніше Федоров став автором нормативного акту з поправками, що стосуються встановлення адміністративної та кримінальної відповідальності для керівників ЗМІ, які допускають публікації з "брехливою антиросійської інформацією, забезпечують інформаційну підтримку екстремістським і сепаратистським силам антиросійської спрямованості, у тому числі і при відображенні подій за межами Росії" .

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування