Порошенко: обшуки у журналістів у Криму - спроба помсти нашим громадянам

Середа, 4 листопада 2015, 06:34

Президент України Петро Порошенко вважає неприпустимим "знущання над українськими журналістами в Криму", який зараз знаходиться під контролем Росії.

Так він прокоментував обшуки 2 листопада в будинках колишніх співробітників кримскотатарского телеканалу ATR і в будинку батьків власника каналу Ленура Іслямова.

"Обшуки в помешканнях відомої кримськотатарської журналістки Лілії Буджурової, а також співробітників каналу ATR – це чергове порушення прав людини на півострові та ще одна спроба помсти нашим громадянами, які зберігають свою гідність та не сприймають окупацію Криму", - йдеться в повідомленні Порошенка у facebook.

Вважаю неприпустимим знущання з українських журналістів в окупованому Криму. Обшуки в помешканнях відомої кримськотата...

Posted by Петро Порошенко on 3 листопада 2015 р.

На його думку, обшуки в Криму також є порушенням виголошеної 30 жовтня в рамках 70-ї Генасамблеї ООН спільної заяви 36 держав про ситуацію у сфері прав людини в підконтрольному зараз Росії Криму, ініціатором якої виступив Порошенко.

Вранці 2 листопада в Криму почалися обшуки в будинках колишніх співробітників кримськотатарського телеканалу ATR - Лілі Буджурової, Ельзари Іслямова і в будинку батьків власника телеканалу Ленура Іслямова, а також в його будинку в Москві.

Згідно з інформацією управління російського ФСБ в Криму, обшуки проходять в рамках порушеної стосовно власника ATR кримінальної справи за блокаду Криму.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News