У ВР є проект для призначення виборів в Маріуполі і Красноармійську

Середа, 4 листопада 2015, 12:06

У Верховній раді зареєстровано законопроект про призначення виборів у Красноармійську та Маріуполі на 15 листопада 2015 року.

Законопроект зареєстрований у середу, його автором є депутат, обраний в Маріуполі, Сергій Тарута.

Згідно з проектом, він пропонує призначити вибори мера Красноармійська і Маріуполя, а також вибори до міських рад цих населених пунктів на 15 листопада.

Законом також пропонується, що друкувати виборчі бюлетені буде ЦВК, а не місцеві комісії, як це було 25 жовтня, що і призвело до зриву виборів.

В проекті також пропонується, що фінансування друку бюлетенів відбулося протягом трьох днів з дня набрання чинності закону.

Водночас джерело "Української правди" у Центральній виборчій комісії зазначає, що цей закон має бути ухвалений цього тижня.

"Важливо, щоб цей законопроект проголосували цього тижня. В іншому випадку ЦВК буде важко його реалізувати. Особоливо в частині друку бюлетенів", - сказав співрозмовник.

Як відомо, раніше ЦВК достроково припинила повноваження усього складу Маріупольської і Красноармійської територіальних комісій.

Місцеві організації політичних партій мають подати до ЦВК кандидатури до складу Маріупольської та Красноармійської міських виборчих комісій не пізніше 24 години 4 листопада 2015 року.

Як відомо, за уточненими списками кількість виборців в Маріуполі без врахування спецдільниць складає 330 264 виборця. За уточненими списками виборців у Красноармійську, їхня кількість без спецдільниць складає 58854 виборців.

Враховуючи те, що мають бути надруковані по два бюлетені для обрання мера міста і депутатів місцевих рад, ЦВК має надрукувати щонайменше 778236 бюлетенів.

Як повідомлялося, США сподіваються на проведення 15 листопада місцеві виборів в Маріуполі й інших населених пунктах, де вибори не відбулися.

Комітет виборців України виступає проти проведення 15 листопада місцевих виборів в Маріуполі.

Громадянська мережа "Опора" не вважає за можливе проведення місцевих виборів в Маріуполі і Красноармійську 15 листопада без усунення причин їх зриву 25 жовтня.

Фракція БПП виступає за проведення місцевих виборів в Маріуполі і Красноармійську 15 листопада.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News