У "діамантового прокурора" є можливість виїхати за кордон

Середа, 4 листопада 2015, 13:41

Генеральна прокуратура не бачить перешкод для виїзду за кордон колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця за паспортом громадянина України.

Про це журналістам повідомив прокурор Генеральної прокуратури Віталій Опанасенко, передають "Українські новини".

"На даний момент я не бачу підстав, які б перешкоджали цьому", - сказав він, відповідаючи на питання, чи може Корнієць безперешкодно виїхати до Білорусі чи Росії.

За його словами, у слідства знаходиться тільки паспорт Корнійця для виїзду за кордон.

Паспорт громадянина України йому повернули для того, щоб він зміг проголосувати.

У той же час джерело УН в прокуратурі повідомило, що ГПУ не виключає, що Корнійцю, який вніс заставу 3.2 млн. гривень за рішенням суду, можуть обрати набагато більшу заставу.

"Після звернення до державного бюджету застави, яку він вніс, йому можуть обрати набагато більшу заставу", - сказав співрозмовник.

Печерський районний суд Києва в середу переніс на 13 листопада розгляд зміни запобіжного заходу Корнійцю з застави на утримання під вартою.

Корнійцю раніше було повідомлено про підозру в незаконному зберіганні зброї, незаконному придбанні засобів для зняття інформації та вимаганні.

Антикорупційний комітет Верховної Ради звернувся до спікера ВР Володимира Гройсмана з проханням викликати генпрокурора Віктора Шокіна на трибуну ВР для пояснень про тиск у справі так званих "діамантових прокурорів" Шапакіна й Корнійця.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування