Новінський після допиту: слідчі поводилися коректно

Четвер, 5 листопада 2015, 14:47

Народного депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Новінського допитали слідчі.

Про це він розповів журналістам у четвер.

"Це стосується корпоративного конфлікту навколо роздрібної мережі "Амстор". Компанія, бенефіціаром якої я є, в цій справі виступає потерпілою. Навколо цього і задавалися питання", - повідомив Новінський.

На питання, навіщо слідчим знадобилося йти в Раду з повісткою, чи немає в їх розпорядженні номерів і контактів депутата, Новінський відповів, що це питання не до нього:

"Мій телефон знають дуже багато людей. Мене абсолютно спокійно можна було викликати на допит".

Новінський зазначив, що слідчі поводилися коректно і професійно.

"За характером запитань розслідування йде об'єктивно", - сказав депутат.

За словами Новінського, про можливу дату наступних допитів йому не повідомили:

"Коли викличуть, тоді й прийду. Сам нариватися на зустріч не буду", - сказав він.

Раніше в МВС повідомляли, що Головне слідче управління МВС розслідує низку кримінальних виробництв, зокрема за ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) і ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу, які стосуються конфлікту бенефіціарів торгової мережі "Амстор".

Зазначалося, що в рамках цього розслідування виникла необхідність допиту Новінського як одного з кінцевих бенефіціарів-учасників корпоративного конфлікту.

Як відомо, на погоджувальну раду парламенту 2 листопада прийшли слідчі ГПУ і МВС, які на камери хотіли вручити повістку на допит депутатам від "Опозиційного блоку" Вадиму Новінському, Наталії Королевській та Олександру Вілкулу, – але спікер Володимир Гройсман попросив їх чекати в іншій залі, бо ці депутати на погоджувальну раду не ходять.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News