Аваков про "стратегічну сімку": це і є уряд

П'ятниця, 6 листопада 2015, 12:27

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков визнав, що ключові рішення в Україні приймаються групою вищих посадових осіб, відомих як "стратегічна сімка".

Про це він заявив в інтерв'ю "Українській правді".

Мова йде про президента, прем'єра, секретаря РНБО, спікера Ради, голову АП, лідера фракції БПП і самого Авакова. В ЗМІ цих людей часто називають "тіньовим урядом".

"Це не тіньовий уряд, це і є уряд. А де це (важливі питання – ред.) обговорювати? Ось що відбувається надзвичайне, як на це реагувати? Умовно кажучи, сепаратисти оголосили вибори. Наша реакція яка? Прем'єр повинен зібратися окремо, президент окремо або ми повинні цей виклик обговорити разом?" – заявив він.

За словами міністра, цей кабінет збирається нечасто і не завжди в повному складі, а іноді на зустріч приходять інші люди.

"Іноді приходить міністр юстиції, обговорюють законопроекти. Іноді присутній Луценко, Кононенко. Іноді присутній Ляшко, який каже про це зараз, що його намагалися схилити. Іноді це спокійна розмова, іноді це дуже різка розмова", – розповів він.

Аваков запевнив, що між президентською та прем'єрською командами "немає конфлікту, є робоча обстановка".

При цьому він не став заперечувати, що інколи в цих відносинах відбуваються "некрасиві" речі, зокрема – міркування з боку президента про необхідність "попрацювати" щодо Авакова "інформаційно-негативно" або з боку президентської команди про те, "куди б цього Арсенія діти".

"Буває. Це особливість нашого політикуму. І інформаційно попрацювати, і все інше. Я це добре знаю. І часто кажу: "Навіщо, шановний Х, ви робите це, це і це?" "Алло, це Іван Іванович Іванов? Будь ласка, зніміть прослушку у приймальні, яку ви вчора поставили, це некрасиво", – сказав Аваков.

Він додав, що вважає це "реаліями перехідного періоду".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування