У Запоріжжі, Херсоні та Криму влаштували "червоні" мітинги

Субота, 7 листопада 2015, 16:55

У Запоріжжі на площі Леніна відбулась акція до річниці Жовтневої революції за участі близько 200 людей, здебільшого літнього віку.

Як повідомляє "Радіо Свобода", акцію організував місцевий осередок Всеукраїнського союзу жінок-трудівниць "За майбутнє дітей України". Долучились до заходу також представники обласної організації "Союз радянських офіцерів" і КПУ.

На акцію люди прийшли з червоними прапорами і символікою організаторів акції, та після півгодинного мітингу поклали квіти до пам’ятника Леніну і розійшлись.

 
 

Разом з тим у Херсоні під час мітингу до річниці Жовтневої революції у центрі міста місцеві праворадикали спалили червоний прапор, який принесли прихильники лівих політичних сил. 

Мітинг за участі близько 250 людей організувала партія "Союз лівих сил". Водночас неподалік акції лівих близько п'ятдесяти проукраїнськи налаштованих херсонців влаштували свою акцію, на якій зібрались переважно представники херсонського Євромайдану та "Правого сектора".

"Представник "Правого сектора" підійшов до учасників акції лівих сил і, вирвавши червоний прапор, підпалив його. Ці дії супроводжувались вигукуванням: "Комуняку на гілляку". Пізніше були спроби відібрати червоні прапори силоміць. Щоб запобігти сутичкам, правоохоронці та військові організували "коридор" між протестувальниками", - йдеться у повідомленні.

 

7 листопада акцію до 98-ої річниці Жовтневої революції також провели комуністи у анексованому Криму - у Сімферополі комуністи організували ходу та мітинг на площі Леніна.

"Близько 1000 осіб з прапорами і транспарантами пройшли проспектом Кірова, поклали квіти до пам'ятника Леніну і провели мітинг", - йдеться у повідомленні Крим. Реалії. 

Другий секретар Сімферопольського міського комітету Комуністичної партії Російської Федерації Степан Кіскін, звертаючись до учасників мітингу, підкреслив, що вони прийшли "за покликом серця".

Перший секретар кримського республіканського комітету Комуністичної партії Російської Федерації Олег Соломахін привітав учасників мітингу зі святом "від імені та за дорученням першого секретаря ЦК КПРФ, а також товаришів по Україні та Першого секретаря ЦК КПУ Петра Симоненка".

На мітингу відбулось урочисте вручення почесних грамот, нагород і партійних квитків. Пізніше відбувся концерт, на якому виконали революційні пісні.

 
 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування