Яценюк доручив заборонити польоти до Єгипту у разі загрози для українців

Субота, 7 листопада 2015, 19:47

За умови підтвердження наявності загроз для життя українських громадян Мінінфраструктури  має терміново опрацювати питання про тимчасову заборону авіаперельотів до Єгипту. 

Відповідне доручення 7 листопада Міністерству інфраструктури дав глава уряду Арсеній Яценюк, повідомляє урядовий портал. 

Зокрема, Мінінфраструктури разом із спецслужбами має "невідкладно з'ясувати наявність ризиків для громадян України при здійсненні перельотів до аеропортів Єгипту у зв'язку з нещодавніми подіями в цьому регіоні".

Як відомо, у Британії заявили, що катастрофа російського лайнера могла бути викликана вибуховим пристроєм на борту та тимчасово призупинили вильоти всіх літаків з міста Шарм-ель-Шейх.

Літак А-321 російської авіакомпанії "Когалимавіа", який здійснював рейс за маршрутом Шарм-ель-Шейх - Санкт-Петербург, розбився 31 жовтня на Синайському півострові. Усі 224 пасажири, що перебували на борту, та члени екіпажу загинули. Розслідування причин катастрофи триває.

Водночас у четвер стало відомо, що британські та нідерландські авіаперевізники не виконуватимуть польотів до Шарм-ель-Шейха.

Про таке саме припинення польотів заявила і німецька група Lufthansa. У цьому напрямку були заплановані у групи два щотижневі рейси дочірніх компаній Lufthansa - Eurowings та Edelweiss Air.

У п'ятницю кількість країн і компаній, що скасовують такі польоти, збільшилася: EasyJet вимушена була скасувати більшість п'ятничних рейсів із Шарм-ель-Шейха до Великої Британії, скандинавська авіакомпанія SAS оголосила про рішення скасувати рейс до Шарм-ель-Шейха з Копенгагена, запланований на 7 листопада.

Окрім цього, управління цивільної авіації Італії (ENAC) звернулося з вимогою до італійських авіаперевізників проводити особливо суворі перевірки безпеки своїх рейсів в аеропорту Шарм-ель-Шейха в Єгипті.

6 листопада президент Росії Володимир Путін підтримав пропозицію голови ФСБ Олександра Бортнікова призупинити польоти до Єгипту доти, поки не будуть встановлені причини катастрофи A321 над Синайським півостровом.

У свою чергу у Міністерстві інфраструктури заявили, що не мають юридичних підстав видавати якісь розпорядження про заборони польотів до Єгипту та безпосередньо до Шарм-ель-Шейха.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:06
Одещина знову зазнала ракетного удару РФ: є пошкодження інфраструктури та поранений
15:42
Какао б'є нові рекорди: ціни перетнули межу в 11 тисяч доларів
15:31
ФОТО"Я зворушений підтримкою українців". Режисер "20 днів у Маріуполі" привіз Оскар в Україну
15:30
Іран не планує відповідати Ізраїлю після останньої атаки – ЗМІ 
15:08
ФОТОПрезидент розписався на легендарній стелі Донецької області, яку раніше зафарбували активісти
15:06
Країни G7 обіцяють посилити протиповітряну оборону України
14:55
До України повернути 17-річну дівчину, яку вивезли з ТОТ до Росії
14:51
Вчені знайшли докази публічного осквернення решток королівської родини Мая у Гватемалі
14:49
Україна отримає понад пів мільярда євро для проєктів в енергетиці та відновленні житла
14:29
Як Росія відповідає на запити Червоного Хреста про підтвердження полону? Пояснює речник МКЧХ
Усі новини...