Ватажок бойовиків Захарченко визнав, що йому допомагав Сурков

Понеділок, 9 листопада 2015, 11:00

Ватажок бойовиків ОРДО Олександр Захарченко відкрито зізнався в тому, що допомогу бойовикам надавав представник Адміністрації президента Росії Володимира Путіна Владислав Сурков.

Про це він розповів в інтерв'ю телеканалу "Юніон", підконтрольному бойовикам.

"Хотів би, напевно, відзначити одну людину. З перших днів найгострішої кризи на нашій землі, з перших годин, перших хвилин він усім серцем вболівав за наш народ. Допомагав у всіх питаннях, які виникали., Може наївними .. Самі розумієте, ніхто до цього не готувався. Хотів би сказати величезну подяку помічнику президента Російської Федерації Владиславу Юрійовичу Суркову", - заявив Захарченко.

"Як колись, так і зараз, це та людина, з якою ми спілкуємося з усіх фундаментальних і навіть не фундаментальним питанням", - додав ватажок бойовиків.

"Подяка людині, яка не тільки надає підтримку в розвитку і становленні нашої республіки, але і бере участь у Мінських переговорах", - додав Захарченко.

"Чудово розуміючи, що Росія представлена, як один з членів цієї четвірки Нормандської. І завдяки Російської Федерації, Мінські угоди ще досі не померли. Та робота, яку він і його команда зробили саме по Мінським угодам - це примус України до припинення вогню , вирішення питань про переведення гострої фази конфлікту з військової в політичну. Це все завдяки йому і його команді ", - заявив Захарченко.

Крім того, за його словами, перші контакти з урядом Росії у нього були у зв'язку з гуманітарними конвоями, які Росія відправляє на Донбас.

Раніше ватажок "ЛНР" Ігор Плотницкий повідомив, що постійно тримає зв'язок з Сурковим.

Сам Сурков недавно привітав ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченка та ватажка ОРЛО Ігоря Плотницького з річницею вступу на посаду "глав республік".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування