Порошенко чекає від Холодницького рішучих дій із першого ж дня

Вівторок, 1 грудня 2015, 16:05

Генеральна прокуратура вже з 1 грудня може почати передачу всіх корупційних справ до антикорупційних органів.

Про це заявив президент Петро Порошенко на зустрічі з прокурорами, де йому представили Назара Холодницького як керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Генеральна прокуратура вже із сьогоднішнього дня може почати передачу всіх корупційних справ до Антикорупційного бюро, де відповідний нагляд і супровід здійснюватиме антикорупційна прокуратура на чолі з Назаром Івановичем", - сказав президент.

За словами Порошенка, лише з лютого цього року "передано до суду і завершено судові процеси вже по 40 прокурорах" – це свідчення реальних реформо у прокуратурі.

"Ми вперше відмовилися від загального нагляду. Було звільнено майже 4000 прокурорських працівників, відповідно до реформованої прокуратури, скорочено кількість районних прокуратур – Давиде (Сакварелідзе - ред.), дякую і за це тобі. Були підготовлені якісні тести. Так, були дискусії… Тести закінчуються вже – і зараз прийдуть нові люди вже на керівництво нових місцевих прокуратур, які мають нові, більші повноваження, більше самостійності", - сказав він.

"Кардинально змінюються функції прокуратури… приходять до європейського формату прокурорські функції", - наголосив Порошенко.

Президент наголосив, що спеціалізована антикорупційна прокуратура має надзвичайний рівень самостійності, хоч і є складовою Генпрокуратури.

"Кардинальні зміни відбулися за останні 10 місяців. Поки що ці зміни стосуються інституціонального характеру: ми змінюємо структуру", - зазначив Порошенко.

"Але я вже з 1 грудня, як і обіцяв, жду рішучих і ефективних дій. І від антикорупційного прокурора, і від антикорупційного агентства, і від прокуратури, і прокурорів, які на сьогодні виконують важливі функції", - заявив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування