У Росії розгорається медіаскандал довкола сина генпрокурора

Вівторок, 1 грудня 2015, 16:51

Син генпрокурора РФ Артем Чайка нажив мільйони євро і пов'язаний зі злочинним світом.

Це випливає з розслідування Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального, повідомляє Открытая Россия.

1 грудня Фонд опублікував масштабне розслідування і фільм про діяльність найближчого оточення генерального прокурора Росії Юрія Чайки.

Бізнес-шлях сина генпрокурора Артема Чайки почався з загадкового вбивства. Так, в 23 року він здійснив рейдерське захоплення державного підприємства - Верхньоленського пароплавства в Іркутській області. Загадкову смерть колишнього директора пароплавства місцева прокуратура навіть не розслідувала. Потім Чайка за допомогою різних схем вкрав як мінімум 12 суден пароплавства, а гроші перевів на свої швейцарські рахунки.

Серед його активів - Тиретський солерудник в Іркутській області (четвертий за розмірами в Росії), Вороб'ївське родовище солі в Калузькій області, Обухівський піщаний кар'єр (Калузька область). Разом з Самвелом Карапетяном син генпрокурора будує торговельний центр. Перемагати на конкурсах і усувати конкурентів йому допомагають не видатні ділові таланти, а зв'язки в прокуратурі, наголошується в розслідуванні

Крім того, Артем Чайка виявився резидентом Швейцарії, де у нього є вілла за $ 3 млн з видом на Женевське озеро і Альпи.

Вілла Артема Чайки в Швейцарії. Фото: chaika.navalny.com 

Статус резидента Швейцарії йому допоміг отримати його партнер по юридичній фірмі в Лозанні 72-річний Франсуа Тарен. А в далекому 1996 році Тарен сприяв з покупкою швейцарської вілли і оформленням візи Михасю - знаменитому ватажкові "Солнцевської" ОЗГ Сергію Михайлову

Син генпрокурора є також співвласником розкішного готелю Pomegranate на грецькому півострові Халкідікі. У реконструкцію готелю він вклав до 29 млн євро - прибуток від його легальної та нелегальної підприємницької діяльності в Росії, якій сприяють зв'язки його батька.

Друга співвласниця готелю Pomegranate - Ольга Лопатіна, колишня дружина заступника генпрокурора РФ Геннадія Лопатіна (але є обґрунтовані підозри, що розлучення фіктивне). Лопатіна разом з Надією Старовєровою, дружиною іншого співробітника генпрокуратури Олексія Старовєрова, володіють фірмою "Цукор Кубані" з дружинами ватажків кущовської банди - Наталією Ціповяз і Анжелою-Марією Цапок. Чоловіки останніх Сергій Цапок і В'ячеслав Цеповяз засуджені до довічного і двадцятирічного строків за особливо жорстоке вбивство 12 осіб, у тому числі чотирьох дітей.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування