Холодницький: Під ГПУ паркують не лише автівки прокурорів

Вівторок, 1 грудня 2015, 18:04

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що дорогий автомобіль у чиновника, який отримує невисоку зарплату, може стати приводом для розслідування.

Про це він заявив на першій прес-конференції після призначення на нову посаду.

"Питання автомобілів біля ГПУ вже неодноразово піднімалося багатьма журналістами", - відповів Холодницький на запитання про те, що він думає "про автопарк біля ГПУ, який складає міні-бюджет якогось маленького українського міста".

"Якщо є конкретні факти, про конкретних людей, щодо яких є підозри про їхнє незаконне збагачення, в тому числі й дорогі автомобілі, ми готові це питання розглянути. Особливо, якщо це працівники прокуратури, адже не завжди на цій парковці є прокурорські машини", - додав він.

Пізніше, на уточнююче запитання журналістів Холодницький зазначив, що дорогий автомобіль у чиновника, який отримує маленьку зарплату, може стати приводом до розслідування.

Окрім того, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зазначив, що не перебуває під впливом будь-яких особистостей. "Назар Холодницький – людина Назара Холодницького", - заявив він.

Зокрема, він спростував вплив на себе Юрія Гайсинського та Миколи Голомші.

"Єдине, що мене з ним (Юрієм Гайсинським) пов’язує, це те, що він підписав наказ про моє призначення на першу мою посаду – рядову посаду у прокуратурі Києво-Святошинського району. Потім в нього закінчилися повноваження і після того я його не бачив", - сказав Холодницький.

"З приводу Миколи Голомші. Дійсно, після революції гідності 6 березня 2014 року я був переведений із прокуратури Києво-Святошинського району на посаду старшого помічника  першого заступника генпрокурора України, яким тоді був Микола Голомша. Але моє перебування у стінах ГПУ не пов’язане конкретно з особою Миколи Голомші, а пов’язане з тим, що тоді перемогла у нас Революція Гідності і було бажання бачити нових людей в ГПУ", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування