Чехія просить ГПУ провести обшуки і допити у справі Мартиненка

Четвер, 10 грудня 2015, 10:13

Прокуратура Чехії направила в Генпрокуратуру України клопотання про проведення слідчих дій в Україні щодо депутата від "Народного фронту" Миколи Мартиненка.

Про це депутат від БПП Сергій Лещенко заявив на брифінгу в четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Чеська прокуратура просить якомога швидше провести слідчі дії на території України, провести допити, обшуки і виїмку документів, оскільки підходить до кінця термін давності цієї кримінальної справи. І для того, щоб вони могли притягнути Мартиненка до відповідальності, вони не повинні порушити терміни давності", – повідомив він.

Лещенко додав, що прокуратура Чехії просить ГПУ "задовольнити це клопотання в найкоротші терміни", однак, "ця справа в Україні затягується, щоб справа Мартиненка була закрита, і він уникнув покарання".

Депутат також повідомив, що, згідно з текстом звернення, Мартиненка хочуть притягнути до кримінальної відповідальності за хабар.

Лещенко нагадав, що неодноразово звертався до генерального прокурора і в Антикорупційне бюро, щоб Мартиненко був притягнутий до кримінальної відповідальності за хабарництво та відмивання коштів.

Як відомо, раніше Мартиненко оголосив про складання депутатського мандата, за його словами, через нібито несправедливі звинувачення на його адресу. У четвер Рада повинна розглянути це питання.

Раніше Лещенко надав багато документів від іноземних слідчих органів, які доводять підозри щодо корупції та хабарництва з боку Мартиненка.

Мартиненко є одним з найближчих соратників прем'єра Арсенія Яценюка. Його інтереси сконцентровані в основному в енергетичному секторі України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News