Саакашвілі: хочу, щоб БПП позбулася злодіїв і шахраїв

Четвер, 10 грудня 2015, 13:27

Голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі звинуватив депутата з БПП "Солідарність" у причетності до корупційної схеми щодо приватизації в Одеській області.

Про це він заявив журналістам у четвер в Києві перед будівлею Національного антикорупційного бюро, повідомляє кореспондент "Української правди".

 
Саакашвілі прийшов до НАБУ
Фото ап

"В Одеській області прокуратура почала справу щодо приватизації і, як я гадав, причетними до приватизації виявилися депутати з влади", - сказав Саакашвілі.

Він зауважив, що в цій справі замішаний зокрема депутат Верховної Ради з фракції БПП "Солідарність".

На запитання, про кого він говорить, Саакашвілі сказав, що "не збирається робити рекламу цій людині".

"У мене дуже багато друзів у цій партії і я хочу, щоб вона позбавилася від злодіїв і шахраїв", - підкреслив губернатор Одещини.

"Ця людина вчора посміла собі на Раді на мене напасти, після того як було затримано його прибічника. Це шахрай міжнародного рівня", - обурився він.

За словами Саакашвілі, збитки від приватизації в області сягають багато мільйонів доларів.

Як повідомляв "Укрінформ" на засіданні ВР 9 грудня депутат з фракції БПП Дмитро Голубов звинуватив команду голови Саакашвілі у причетності до корупції.

"12 листопада грузинське хакерське угруповання "Хінкале" опублікувало ряд дуже важливих документів, із яких випливає, що команда Саакашвілі грабує і щоденно транжитить гроші благодійного фонду, створеного для реабілітації воїнів АТО, на особисті потреби..." - заявив Голубов.

Він навів і деякі цифри. Так, за словами нардепа, 111 тисяч гривень з фонду були витрачені "командою Саакашвілі" на фуршет у готелі "Брістоль", 3 млн гривень - на особистий піар Саакашвілі на телеканалі "Інтер", 4 млн гривень - на придбання автомобілів для кортежу, 300 тис. гривень - на бензин.

Крім того, стверджує парламентарій, грошима благодійного фонду користуються для перельотів охоронці одеського губернатора та екс-генпрокурора Грузії.

У зв'язку з цим Голубов зазначив, що звернувся до антикорупційного прокурора Назара Холодницького з проханням розслідувати наведені факти.

Як повідомлялось, 10 грудня Саакашвілі приїхав до офісу НАБУ з проханням перевірити звинувачення у його бік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News