Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко: Звіту уряду не буде, найгірше – зняти Яценюка і не обрати іншого

П'ятниця, 11 грудня 2015, 09:09

Звіту Уряду, який був анонсований на п'ятницю, не буде, а альтернативи нинішньому прем'єру поки немає.

Про це на своїй сторінці Facebook повідомив лідер фракції БПП Юрій Луценко.

"Всупереч загальним очікуванням, звіту Уряду сьогодні не відбудеться. Бо закон передбачає цю процедуру через надання депутатам звіту за 15 днів, потім - звіт міністрів на профільних комітетах і лише потім - офіційний виступ прем'єр-міністра з трибуни ВР", - повідомив Луценко.

"Нічого з цього Кабміном не зроблено. Тому сьогодні відбудеться звичайний День Уряду", - зазначив Луценко.

"Думаю, що це і добре. Бо найгірше, що можна зробити - це зняти Яценюка і не обрати нікого іншого. А саме така арифметика сьогодні в парламенті", - зазначив він.

"Уряд без прем'єра, парламент без коаліції, країна без Бюджету означає зупинку співпраці з МВФ. Без 3,9 млрд дол траншу країна за місяць скотиться в гіперінфляцію. Це - безвідповідальний сценарій", - зазначив він.

"Щоб його уникнути ВР має насамперед сформувати політичне завдання, а вже потім - під нього - формувати Кабмін. Для цього ми маємо прийняти зміни до Податкового Кодексу, Бюджет 2016 року і лише після цього ( але ще в грудні ) - обговорити долю Уряду. В рамках нинішньої коаліції", - додав Луценко.

"І цього разу неприпустимо голосувати за "мурзілку" замість Програми дій Уряду. Суспільство має знати перелік конкретних реформ і календарний план їх реалізації. 
"В союзі з суспільною думкою можна зробити все, без неї - нічого", - процитував Луценко  Авраама Лінкольна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...