Директору ялтинського зоопарку в Криму дали умовний термін

П'ятниця, 11 грудня 2015, 15:16

У Криму директора ялтинського зоопарку "Казка" Олега Зубкова засудили до 3 років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном на 1 рік за обвинуваченням у побитті охоронця зоопарку.

Таке рішення ухвалив 11 грудня Білогірський районний суд анексованого Криму, повідомляє Крыминформ.

Суд залишив Зубкову запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд до набуття чинності вироком або його оскарження. Зубков може оскаржити вирок у Верховному суді Криму впродовж 10 днів.

При винесенні вироку з умовним терміном суд врахував хороші особистісні характеристики директора ялтинського зоопарку. При цьому суд не став враховувати за доказ надану Олегом Зубковим запис із камер відеоспостереження, тому що він був змонтованим, а на самому записі було неправильно виставлено час.

Зубков планує оскаржити вирок.

"У мене немає претензій до Білогірського районного суду й судді – у тих рамках, у які він був поставлений, я думаю, це було єдино вірне рішення, яке він міг прийняти під таким натиском", - сказав він журналістам після засідання суду.

"Прокурор Криму вимагала три роки реального строку ув’язнення, що, звісно, було б смертельно для моїх парків і мого клопіткого господарства", - зазначив Зубков.

"Ми обов'язково будемо оскаржувати цей вирок", - сказав він.

За словами Зубкова, співробітники "кримської прокуратури" пригрозили йому наступний кримінальний процес закінчити реальним терміном, тому для захисту буде найнято найкращих адвокатів.

"Я вже звернувся в Громадську палату РФ і був почутий. До моїх справ – до цієї справи й усіх наступних, які обіцяє мені прокурор (Наталя) Поклонська, будуть підключені найкращі адвокати і юристи Російської Федерації з гучними, відомими іменами, і які мають більший досвід у російському законодавстві", - сказав Зубков.

7 грудня т.зв. "прокурор Криму" Наталя Поклонська повідомила, що у відношенні до директора ялтинського зоопарку "Казка" і парку левів "Тайган" Олега Зубкова порушено кримінальну справу за фактом побиття співробітника зоопарку восени 2015 року. Поклонська затверджувала, що цей факт був не поодиноким.

Кримські ЗМІ повідомляють про аудіозапис, на якому людина з голосом Зубкова була готова виплатити 100 тисяч рублів потерпілому від його побоїв, не розраховуючи при цьому на припинення кримінальної справи.

Крім того, Слідчий комітет Росії по РК розслідує кримінальну справу за фактом завдання тілесних ушкоджень дитині в парку левів "Тайган", у результаті яких дитина втратила палець на нозі, що загрожує Зубкову ще одним терміном ув’язнення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування