Бойовики заявили про загибель ватажка "народної міліції ЛНР"

Субота, 12 грудня 2015, 13:02

В "ЛНР" заявили про загибель "командира шостого окремого мотострілецького козачого полку Народної міліції" Павла Дрьомова.

Про це йдеться у повідомленні онлайн-ресурсу бойовиків "Луганський інформцентр" з посиланням на "Генпрокуратуру ЛНР".

Згідно з повідомленням, "водій врятувався, а сам Дрьомов загинув". Обставини пригоди, яка сталася в районі Первомайська, уточнюються.

 

Разом з тим сепаратистські онлайн-ресурси повідомляють деталі загибелі Дрьомова: нібито він загинув в районі Стаханова.

"11 грудня Дрьомов одружився на мешканці Санкт-Петербурга, а сьогодні (12 грудня) був убитий після весільних урочистостей в ресторані "Ніка". Гуляння тривали другу добу. Дорогою з Первомайська до Стаханова його машину підірвали поблизу автозаправки, водій отамана був важко поранений і помер не приходячи до тями", - зазначають онлайн-ресурси бойовиків.

Один з ватажків бойовиків  Дрьомов народився 22 листопада 1976 року у Стаханові, проходив службу в Одеській області, був активістом однієї з казачих організацій Стаханова.  

Дрьомов на прізвисько "Батя" тривалий час був неформальним главою Стаханова, який бойовики захопили навесні 2014 року.  В інтерв'ю Дрьомов зізнавався, що на Донбасі присутні російські військові.

На територіях Донбасу, тимчасово підконтрольних бойовикам, періодично виникають сутички між представниками різних угруповань НЗФ, зокрема, через переділ контролю  над територіями. Також казаків, які відмовляються підкорятися ватажку "ЛНР" Ігорю Плотницькому, намагається приборкати Росія. 

У жовтні 2015 року повідомлялося, що ФСБ РФ контролює окремі підрозділи незаконних збройних формувань та відсторонила Дрьомова, "який вийшов з-під контролю російського керівництва", з посади командира бойовиків в окупованому Стаханові через те, що казачі батальйони "висловили непокору" російській владі.

Для силового реагування на ситуацію до місця дислокації казаків було перекинуто бойові підрозділи зі складу корпусу і спеціальна група ФСБ РФ. 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News