Порошенко: Відсутність грошей на антикорупційну прокуратуру - "технічна помилка"

Субота, 12 грудня 2015, 16:28

Президент Петро Порошенко назвав "прикрим  непорозумінням і технічною помилкою" той факт, що у проекті Держбюджету на 2016 рік не передбачено видатків на антикорупційну прокуратуру.

Про це глава держави заявив на форумі депутатів місцевих рад партії "БПП", який проходить 12 грудня у Києві. 

"Завершується формування  спеціалізованої антикорупційної прокуратури. ... Мені повідомили, що у проекті бюджету забули закласти кошти на антикорупційну прокуратуру. ... Вважаю це прикрим непорозумінням і лише технічною помилкою, яка буде негайно виправлена", - заявив Порошенко. 

При цьому він побажав "усім, хто є у цьому залі", не стати клієнтами Антикорупційного бюро.

"Ніхто не захистить, ніяких" парасольок "ми давати не будемо", - додав президент.

Він також зазначив, що ГПУ вже передає в Антикорупційне бюро всі антикорупційні справи.

"Сподіваюся, що в результаті цього температура політичних спекуляцій навколо роботи ГПУ піде на спад, а її керівництво нарешті зосередиться на питаннях продовження реформування", - зазначив Порошенко.

"Днями призначено понад 100 керівників місцевих прокуратур - вперше в Україні - не по протекції, не "по блату", а шляхом відкритого конкурсу. Більше половини з них ніколи не були в керівництві прокуратур, більшість прийшли з адвокатської роботи. 4000 працівників прокуратури звільнені. І до 15 грудня має бути повністю завершено формування місцевих прокуратур", - додав він.

Як відомо, у проекті державного бюджету, поданого Кабінетом міністрів до парламенту, відсутня стаття фінансування діяльності Антикорупційної прокуратури. Для Антикорупційного бюро проект передбачає 482 млн гривень.

Спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький вважає, що відсутність коштів у проекті держбюджету на 2016 рік на потреби Антикорупційної прокуратури свідчить про відсутність бажання виконавчої влади боротися з корупцією.

17 грудня Холодницький планує взяти участь у засіданні комітету Верховної Ради з боротьби з корупцією і домагатися виділення фінансування. За його словами, на 2016 рік для потреб Антикорупційної прокуратури необхідно 78 млн гривень.

Українська правда  

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...