Після обстрілу судна РФ звинуватила Туреччину у провокаціях

Неділя, 13 грудня 2015, 16:53

Росія висловила "глибоку заклопотаність черговими провокаційними діями турецької сторони" у зв'язку з інцидентом в Егейському морі, де російський сторожовий корабель відкрив вогонь по турецькому судну.

Як повідомляє 13 грудня Міноборони РФ, заступник міністра оборони РФ Анатолій Антонов зробив жорстке представлення аташе з питань оборони при посольстві Туреччини у Москві.

"Військовому дипломату зроблено жорстке представлення про можливі згубні наслідки нерозважливих дій офіційної Анкари щодо російського військового контингенту, який виконує завдання по боротьбі з міжнародним тероризмом в Сирії", - повідомили у Міноборони.

"Було повідомлено про глибоку стурбованість черговими провокаційними діями турецької сторони щодо російського сторожового корабля "Смєтлівий", який для попередження зіткнення з турецьким судном "Гечіцілер Балик Чилік" був змушений відкрити попереджувальний вогонь зі стрілецької зброї. Лише завдяки щасливому випадку вдалося уникнути трагедії", - заявили у відомстві. 

Як відомо, раніше 13 грудня в північній частині Егейського моря російський військовий корабель застосував стрілецьку зброю по турецькому сейнер - рибальське судно.

У Міноборони РФ заявили, що при зближенні сейнера з російським сторожовим кораблем на відстань близько 600 метрів, "з метою недопущення зіткнення кораблів, по ходу руху турецького судна на відстані гарантованого неураження було застосовано стрілецьку зброю".

24 листопада над Сирією був збитий фронтовий бомбардувальник Су-24 російської авіагрупи. За даними турецької влади, російський літак, перед тим як його збив турецький винищувач F-16, не реагував на попередження. Літак впав в сирійській провінції Латакія біля кордону з Туреччиною, де базується російська авіація. 

Туреччина заявила, що збила російський літак заради захисту свого суверенітету.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування