Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Реформу держслужби проведуть за рахунок ЄС, бюджету і громад

Неділя, 13 грудня 2015, 20:07

Реформа держслужби в Україні фінансуватиметься за рахунок кількох джерел, у т.ч. - держбюджету та грошей ЄС, виділених на реформи в країні.

Про це заявив голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко, пише ZN.UA.

Перше джерело фінансування - держбюджет. Як зазначив Ващенко, очевидно, у 2016 році на ці видатки не буде можливості знайти якісь серйозні суми.

За словами чиновника, влада планує "оптимізувати" витрати на Кабмін, забираючи зайві міністерства й функції і паралельно скорочуючи кількість державних службовців, при цьому буде збережено фонд оплати праці міністерств.

"Зараз загальний фонд оплати праці становить 14 млн грн. Його не зменшуватимуть, це дасть можливість підвищувати заробітні плати чиновникам, які залишаться, за рахунок внутрішніх резервів міністерств", - зазначив Ващенко.

Друге джерело фінансування - ЄС, який виділив на українські реформи 1,8 млрд  євро.

"Йдеться про реформу держуправління в цілому і доплати до зарплатні - від 30 до 50 мільйонів євро на рік", - зазначив він.

За словами Ващенка, з 1,8 млрд 600 мільйонів заплановано на реформу держуправління в цілому.

"Це включає адмінреформу, реформу адміністративних послуг, Кабміну й ЦОВ, електронне самоврядування, заробітну плату", - зазначив Ващенко. Головний розпорядник фінансів - Кабмін, який буде відповідати за використання коштів перед ЄС.

Третім джерелом фінансування мають стати громади: "У територіальних громад з'явиться право, виходячи з рівня свого економічного розвитку, самостійно визначати як кількість необхідних їм чиновників, так і рівень їхньої заробітної плати".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування