Порошенко і Дуда домовилися противитися газовому тиску Росії

Вівторок, 15 грудня 2015, 14:23

Президент Петро Порошенко називає неприпустимим газовий тиск Росії на країни Євросоюзу та Україну шляхом просування проекту "Північний потік".

Про це він заявив на спільній із президентом Польщі Анджеєм Дудою прес-конференції.

Порошенко подякував польській стороні за надання умов завершення техніко-економічного обґрунтування для побудови Інтерконектора, за наполягання на необхідності подальшого використання газотранспортної потужності України для транспортування газу в Європу і неприпустимості реалізації проекту "Північний потік".

"Це є тверда позиція України, тверда позиція Польщі, ми координуємося з нашим партнерами зі Словаччини, з Балтійських країн, зі Скандинавських країн, з Італії, з величезної кількості країн Європейського Союзу", - сказав Порошенко.

"Запевняємо, що цей проект не має аж ніякого економічного сенсу і є виключно політичним. І ми вважаємо неприпустимим надавати можливості політичного тиску як на країни ЄС, так і на Україну внаслідок реалізації цього проекту", - додав він.

"Ми домовилися продовжити докладати спільних зусиль для ухвалення Європейською комісією рішення, яке б не допустило б збільшення залежності України й Польщі від російського газопостачання", - сказав Порошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News