Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Слідча група ще не визначилися з форматом трибуналу по MH17

Середа, 16 грудня 2015, 03:03

Спільна слідча група у складі України, Нідерландів, Малайзії, Австралії та Бельгії ще не визначилася з остаточним форматом трибуналу про притягнення всіх винних за збитий літак "Малайзійських авіаліній" MH17 до відповідальності.

Про це Посол Королівства Нідерланди в Україні Кейс Кломпенхаувер заявив у коментарі УНІАН.

"Рішення ще не прийнято щодо формату, але розслідування триває", - сказав дипломат.

Він не уточнив можливі терміни прийняття остаточного рішення.

23 листопада під час перебування в Україні міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс прогнозував, що рішення про можливе створення міжнародного трибуналу щодо притягнення до відповідальності винних у збитті MH17 буде ухвалено протягом наступних кількох тижнів.

"Ми зараз разом працюємо в рамках спільної слідчої групи і з партнерами над пошуком кращих засобів, якими можуть бути національне судове звинувачення або міжнародний трибунал. Рішення про це буде прийнято, я думаю, протягом наступних кількох тижнів", - заявляв у Києві Кундерс.

Рада безпеки Нідерландів 13 жовтня оприлюднила звіт про причини катастрофи літака "Малайзійських авіаліній" МН17 в липні 2014 на Донбасі.

Встановлено, що літак був збитий ракетою "Бук".

Зокрема, згідно зі звітом, авіакатастрофа "сталася через детонацію боєголовки типу 9N314M, яку випустили з зенітно-ракетного комплексу "Бук" на сході України".

"За нашими підрахунками, ракета могла бути запущена з території, площею 320 квадратних кілометрів", - зазначив радник Нідерландського Ради безпеки Тьіббе Юстра і не назвав точного місця, звідки могла бути запущена ракета.

Пізніше голова Ради розслідувань у справах безпеки Нідерландів заявив, що ракета, якою був збитий "Боїнг" MH17, була випущена з території, захопленої сепаратистами.

Літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 в Донецькій області.

Загинули 298 осіб, що знаходилися на борту. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн. Більшість загиблих (196 чоловік) - громадяни Нідерландів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування