Заборона торгівлі з Кримом набуде чинності за місяць – Яценюк

Середа, 16 грудня 2015, 12:03
Заборона торгівлі з Кримом набуде чинності за місяць – Яценюк

Кабінет міністрів у середу ухвалить рішення про заборону торгівлі з анексованим Кримом і окупованими територіями, яке набуде чинності за 30 днів.

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив на засіданні уряду, що рішення про вільну економічну зону Крим набуде чинності впродовж 30 днів з моменту ухвалення такого рішення.

"Забороняються поставки товарів послуг за всіма митними режимами з тимчасово окупованої території на іншу територію України та/або з іншої території України на тимчасово окуповану територію України за винятком особистих речей громадян, соціально значущих продуктів харчування і гуманітарної допомоги", - сказав він.

"Щодо постачання електричної енергії, то таке постачання може здійснюватися виключно на підставі рішення Ради національної безпеки й оборони", - додав Яценюк.

"Сьогодні уряд прийме це рішення. Воно буде оприлюднено – і через 30 днів це рішення набуде чинності", - підсумував він.

Як відомо, офіційної заборони торгівлі з анексованим Росією Кримом вимагали лідери кримських татар та інші учасники "громадської блокади" АРК, розпочатої 20 вересня. В разі ухвалення владою відповідних рішень вони готові були припинити свою "блокаду".

Також активісти вимагали припинити постачання української електроенергії до анексованого Криму.

З 22 листопада до 8 грудня українська електроенергія не надходила до Криму через підрив опор ліній електропередач у Херсонській області і недопуск ремонтників до них активістами. У ніч на 8 грудня "Укренерго" частково поновила поставки електроенергії до Криму лінією електропередачі 220 кВ "Каховська-Титан", однак на півострові досі дефіцит світла.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...