ЦВК замінила голову й частину складу виборчкому Кривого Рогу

Середа, 16 грудня 2015, 13:28

Центральна виборча комісія замінила голову міської виборчої комісії Кривого Рогу і частину складу комісії.

Відповідну постанову оприлюднено на офіційному сайті ЦВК.

Згідно з документом, замість представника "Опозиційного блоку" Павла Гивеля призначили іншого представника "Опозиційного блоку" - Світлану Сливко.

Також достроково припинені повноваження членів МВК: Ігоря Лисицького ("Опозиційний блок"), Василя Слюти ("Республіканська партія України"), Ігоря Стельмацького ("Індустріальна партія") та Андрія Сулейманова ("Рідна країна").

Натомість до складу комісії включено Андрія Мосієнка ("Опозиційний блок"), Тетяну Федоренко ("Республіканська партія України"), Євгена Ломачевського ("Індустріальна партія") і Дарину Крешту ("Рідна країна").

У громадянській мережі "Опора", яка стежить за виборами в Кривому Розі, до змін у складі міської комісії ставляться скептично.

Як повідомив "Радіо Свобода" координатор виборчих програм "Опори" в області Сергій Федько, кадрові зміни навряд чи зможуть "врегулювати ситуацію, що зайшла в глухий кут".

"Заміна голови ТВК й кількох членів суттєво не вплине на ситуацію: є рішення судів, які встановили порушення на виборах, і є рішення судів, які скасовують ті рішення. Швидше за все, зараз така ситуація, коли тільки Верховна Рада може ухвалити рішення про те, чи будуть повторні вибори в Кривому Розі. Чому стались ці заміни, офіційного пояснення немає. Ми припускаємо, що ці члени комісій вже виснажилися і не можуть тримати позиції", – сказав Федько.

Упродовж чотирьох тижнів після виборів міського голови 15 листопада у Кривому Розі тривають протести проти визнання результатів виборів.

За офіційними даними, в Кривому Розі за чинного міського голову, представника "Опозиційного блоку" Юрія Вілкула проголосували 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця "Об’єднання "Самопоміч" Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – менше відсотка - 752 голоси.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування