Кабмін запровадив заборону на торгівлю з Кримом

Середа, 16 грудня 2015, 14:49

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про обмеження постачань товарів в анексований Росією Крим.

Про це сказав після засідання Кабміну в середу міністр соціальної політики Павло Розенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Так, ухвалили", - сказав він, говорячи про анонсоване прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком на початку засідання рішення щодо Криму.

Раніше Яценюк заявив, що уряд 15 грудня ухвалить рішення про обмеження постачань товарів і послуг у Крим і у зворотному напрямку, яке набуде чинності за 30 днів після ухвалення.

Заборонятиметься постачання робіт, товарів і послуг "за винятком особистих речей, соціально значущих продуктів харчування та гуманітарної допомоги", сказав прем’єр.

Крим вважався вільною економічною зоною, тому визнання його анексованим не призвело до автоматичної заборони на торгівлю з півостровом.

Офіційної заборони торгівлі з анексованим Росією Кримом вимагали лідери кримських татар та інші учасники "громадської блокади" АРК, розпочатої 20 вересня. В разі ухвалення владою відповідних рішень вони готові були припинити свою "блокаду".

Також активісти вимагали припинити постачання української електроенергії до анексованого Криму.

З 22 листопада до 8 грудня українська електроенергія не надходила до Криму через підрив опор ліній електропередач у Херсонській області і недопуск ремонтників до них активістами. У ніч на 8 грудня "Укренерго" частково поновила поставки електроенергії до Криму лінією електропередачі 220 кВ "Каховська-Титан", однак на півострові досі дефіцит світла.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування