ОБСЄ розширить місію на сході України - Хуг

Четвер, 17 грудня 2015, 02:31

Склад спеціальної моніторингової місії ОБСЄ до кінця березня 2016 року буде розширений до 1300 осіб, з них 800 спостерігачів працюватимуть на сході України.

Про це заявив заступник голови місії Олександр Хуг в інтерв'ю DW.

Хуг також висловив сподівання, що постійна рада ОБСЄ зуміє досягти консенсусу і продовжити роботу місії і після 31 березня.

Хуг зазначає, що нерідко доступ до баз постійного патрулювання ускладнений або взагалі неможливий з обох сторін. Іноді це пояснюється тим, що безпека спостерігачів не може бути гарантована. Однак, за його словами, трапляється, що причини відмови не піддаються поясненню.

Також, за його словами, утруднений і контроль російсько-українського кордону на ділянках, які не підконтрольні владі України. Зокрема, самопроголошена "ЛНР" систематично відмовляє спостерігачам ОБСЄ в поїздках на контрольовану нею ділянку кордону.

Хуг зазначив, що обстановка на лінії розмежування залишається напруженою. Там, як показують перестрілки в районі Донецького аеропорту або поблизу Горлівки, сконцентровані значні і добре озброєні сили обох сторін конфлікту.

Гуманітарна ситуація, особливо уздовж так званої зони розмежування, залишається, за оцінками спостерігачів, критичною. У багатьох районах немає газу, води і світла. Не працюють багато шкіл і дитячих садів. Складна ситуація з медичним обслуговуванням.

"Ми побували в госпіталі в Дебальцевому. Там немає препаратів для проведення анестезії, тобто в госпіталі неможливо проводити операції", - сказав Хуг.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...