Путін: Ми не говорили, що на Донбасі немає наших людей з військової сфери

Четвер, 17 грудня 2015, 11:15
Путін: Ми не говорили, що на Донбасі немає наших людей з військової сфери

Російський президент Володимир Путін визнає, що росіяни присутні на Донбасі, але заперечує наявність там регулярних військ.

Про це він заявив, відповідаючи на запитання журналіста, який "передав привіт" Путіну від російських ГРУшників "капітана Єрофєєва і сержанта Александрова з третьої бригади міста Тольятті", затриманих на Донбасі.

"Ми ніколи не говорили, що там немає людей, які займаються там вирішенням певних питань військової сфери", - заявив Путін.

"Але це не означає, що там присутні регулярні російські війська. Відчуйте різницю", - сказав він.

Як відомо, російський президент завжди відкидав будь-які звинувачення у військовій підтримці бойовиків на Донбасі. Відкидав навіть те, що на Донбасі були військові інструктори.  Минулого літа після затримання десятьох російських десантників в Донецькій області Путін сказав, що ті заблукали.

 

Цього літа в Луганскій області під час нападу на сили АТО були затримані двоє російських ГРУшників – Єрофєєв і Александров, які зізналися, що служать в регулярній армії.

Міноборони РФ після цього одразу від них відхрестилося, заявивши, що обоє звільнилися з армії.

Водночас під час незаконної окупації Криму взимку та навесні 2014 року Росія незаконно ввела на півострів військових регулярної армії без розпізнавальних знаків – у формі і з озброєнням. Їх прозвали "зеленими чоловічками". Путін тоді теж спростовував, що це російські військові, а на питання про зброю казав, що місцева самооборона купила її у воєнторзі.

Через рік після незаконної анексії українського Криму Путін зізнався, що на півострові відбувалася спецоперація за участі російських військових.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News