Путін про обмін ГРУшників на Савченко: Має бути рівноцінним

Четвер, 17 грудня 2015, 11:42
Путін про обмін ГРУшників на Савченко: Має бути рівноцінним
РИА НОВОСТИ

Російський президент Володимир Путін заявляє, що обмін українських заручників, що утримуються в РФ, має бути рівноцінним.

Про це він заявив, відповідаючи на запитання, чи готовий він обміняти Савченко, Сенцова, Кольченка, Клиха, Афанасьєва на двох російських ГРУшників, затриманих в Луганській області.

"Ви назвали 2 осіб, яких пропонуєте міняти. Потім почали довгий список, на кого їх обміняти. Обмін повинен бути рівноцінним", - заявив він.

"А по-друге, ми повинні разом з нашими колегами спокійно все це обговорити, поговорити і продовжити те, на чому ми завжди наполягали і те, що пропонує президент України - потрібно звільняти людей, які утримуються з одного боку, так і з іншого боку ", - заявив він.

"Насамперед, це стосується людей з Донбасу та українських військових, які затримані на цих територіях. Але обмін повинен бути рівноцінним. Українська влада вважає тих, хто затриманий на Донбасі - людьми, які підлягають обміну. А тих, хто утримується у в'язницях в Києві - вважають кримінальними злочинцями і виводять за рамки цього обміну. З цим люди на Донбасі не згодні. Треба підходити по-чесному: всіх на всіх, а не вибірково. Ми це підтримуємо ", - сказав Путін.

Цього літа в Луганскій області під час нападу на сили АТО були затримані двоє російських ГРУшників – Єрофеєва і Лександрова, які зізналися, що служать в регулярній армії.

Міноборони РФ після цього одразу від них відхрестилися, заявивши, що обоє звільнилися з армії.

Тим часом в Росії незаконно утримуються заручниками Українська льотчиця Надія Савченко, яку бойовики взяли в полон, а потім незаконно перевезли через кордон з РФ і віддали російським силовикам.

В окупованому Криму незаконно були затримані Сенцов і Кольченко. За версією російського слідства, Сенцов створив в Криму терористичну організацію, яка була структурним підрозділом забороненого в РФ "Правого сектора", з метою виходу півострова зі складу Росії.

Крім нього в цій справі були арештовані Олександр Кольченко, а також Геннадій Афанасьєв і Олексій Чирній.

У Росії також були арештовані українці Клих та Карпюк. У їх справі слідком РФ нібито отримав свідчення про участь прем'єра Яценюка у війні в Чечні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування