Яценюк хоче ще тиждень на бюджет і наступний рік – на податкові зміни

Четвер, 17 грудня 2015, 12:13

Кабінет міністрів планує внести впродовж тижня, до наступного четверга, доопрацювати проект бюджету, а над податковою реформою продовжити роботу наступного року.

Про це сказав прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, виступаючи з трибуни Верховної Ради під час позачергового засідання парламенту.

"Сьогодні уряду буде представляти пакети бюджетних і податкових змін", - зазначив він.

Щодо проекту бюджету на наступний рік Яценюк сказав:

"Об’єктивно ідеальних бюджетів ніколи немає і не буде. Але сподіваюся, що бюджет 2016 року буде ефективним і справедливим у тому випадку, якщо парламент сьогодні прийме рішення заслухати бюджет і до наступного четверга як бюджет, так і необхідні закони для його виконання, в тому числі і податкові зміни будуть доопрацьовані з членами парламенту".

Щодо змін податкового законодавства прем’єр зазначив, що уряд високо цінує проведену депутатами роботу щодо нових податкових ставок і нового Податкового кодексу. "Сподіваюся, що члени парламенту цінують ту роботу, яка проходила 6 місяців щодо підготовки нової редакції Податкового кодексу України", - сказав Яценюк.

"Наша пропозиція полягає в наступному: по-перше, ми пропонуємо з 1 січня запровадити нові ставки податків, внести необхідні зміни до чинного Податкового кодексу", - заявив прем’єр.

"Друге: ми пропонуємо прийняти в першому читанні редакцію Податкового кодексу, яка запропонована урядом", - додав він.

"Пункт третій: ми пропонуємо, щоб парламент разом з урядом доопрацював урядовий проект змін – і не вводити його ні з 1 січня, ні з 1 лютого, а після нашої тривалої дискусії, після широкого публічного обговорення, після підготовки українського бізнесу і сприйняття бізнесом цих податкових змін ввести його (кодекс) в дію протягом 2016 року", - заявив Яценюк.

Яценюк висловив переконання, що парламент зацікавлений у стабілізації української економіки.

"І тому закон про державний бюджет, який ми разом, спільно напрацюємо, пройдемося по кожній статті – як доходів так і витрат – буде прийнятий до кінця поточного року", - сказав прем’єр.

"Ми можемо представляти різні політичні сили, ми можемо мати різне бачення, яким чином Україна повинна розвиватися, але ми маємо одну спільну ціль. Це – розвиток української економіки, створення робочих місця, забезпечення соціальної справедливості і забезпечення поступового економічного зростання", - сказав Яценюк.

"Як голова уряду я повністю підтримую позицію голови парламенту і депутатських фракцій з приводу того, що необхідно в парламенті створити робочу групу і разом з урядовцями ми будемо ходити до вас сюди кожен день з тією метою, щоб постатейно пройтися по всіх тих складних питаннях, які є в парламентарів, і знайти рішення", - заявив він.

Тому він запропонував заслухати презентацію проекту бюджету й інших законів.

"Я переконаний, що ми знайдемо в собі сили, щоб прийняти і бюджет, і податкові зміни, і створити робочі місця, і дати Україні далі розвиватися без політиканства і пустопорожніх заяв, а виключно шляхом поступових і ефективних реформ", - додав Яценюк.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
Усі новини...