У Рубіжному відкрили центр для допомоги переселенцям

Четвер, 17 грудня 2015, 13:44

У Рубіжному офіційно відкрили приймальню для переселенців, де вони можуть отримати психологічну і гуманітарну допомогу, сприяння у працевлаштуванні й пошуку житла, юридичну консультацію.

Про це повідомляє Луганська обласна військово-цивільна адміністрація у Facebook.

Цю громадську приймальню створено завдяки благодійному фонду Юрія Цибулі "Надія" в рамках проекту "Українська ініціатива з укріплення впевненості" (UCBI) за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Центр у Рубіжному має надавати всебічну допомогу та підтримку внутрішньо переміщеним особам, які тимчасово мешкають на цій території.

Основним напрямом діяльності координаційного центру є пошук, об’єднання і залучення до практичної роботи з вирішення проблем переселенців усіх волонтерських організацій і благодійних фондів, що працюють із внутрішньо переміщеними особами.

У Рубіжному відкрили центр допомоги переселенцям
У Рубіжному відкрили центр допомоги переселенцям
Луганська ОДА

В офісі організації переселенці можуть отримати психологічну і гуманітарну допомогу, первинну юридичну консультацію, допомогу в працевлаштуванні, пошуку житла тощо. Усі види послуг надаються безкоштовно.

Громадська приймальна розпочала свою роботу в тестовому режимі ще в листопаді.

За цей час її відвідало більше 300 переселенців.

Заступниця голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик сказала: "Ті напрацювання, які ви нам сьогодні показали в тестовому режимі, гарантують, що люди вам будуть довіряти, будуть іти до вас з надією отримати не тільки допомогу від державних органів влади, але й інших організацій".

"А також, щоб поспілкуватися і взяти участь у психологічних тренінгах, отримати консультацію, щоб продовжити своє життя у новому місці", - додала вона.

Представник офісу Агентства США з міжнародного розвитку в Україні Уорен Мерфі зазначив: "Такого роду центр – це чудовий приклад того, наскільки плідним може бути співпраця волонтерів з державними органами влади".

У Рубіжному відкрили центр для допомоги переселенцям У Рубіжному офіційно відкрили приймальню для внутрішньо переміще...

Posted by Луганська обласна державна адміністрація on Thursday, December 17, 2015

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News