Amnesty International невдоволена забороною КПУ

Четвер, 17 грудня 2015, 16:22

Заборона Комуністичної партії в Україні є порушенням свободи самовираження і має бути негайно скасована.

Про це заявляє Amnesty International.

"Заборона Комуністичної партії України запровадила небезпечний прецедент. Цей крок відкидає Україну назад на її шляху до реформування та поваги до прав людини", - заявив директор Amnesty International в Європі та Центральній Азії Джон Далхусен.

В організації вважають, що дії української влади щодо заборони Комуністичної партії України порушує право на свободу самовираження та об’єднання.

"Сьогоднішнє рішення може розглядатися його прибічниками, як боротьба з пережитками радянського минулого. Насправді ж, ефект цього рішення абсолютно протилежний, оскільки було використано ті ж самі драконівські заходи щодо придушення інакомислення" — заявив Джон Далхусен.

Крім того, Amnesty International заявила про серію політично вмотивованих убивств в Україні.

"У 2015 році серія політично вмотивованих вбивств лишається нерозкритою, а журналісти та ЗМІ, що критикували рішення влади, переслідуються. 16 вересня українська влада опублікувала список осіб, яким було заборонено в’їзд до України, до переліку увійшли десятки журналістів, в основному з Росії", – сказано у заяві. 

Як відомо, у середу, 16 грудня, окружний адміністративний суд Києва завершив розгляд справи за позовом Міністерства юстиції до Компартії про заборону її діяльності, задовольнивши позов в повному обсязі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування