"Влада" Севастополя готова відкоригувати договір з "байкерами Путіна"

П'ятниця, 18 грудня 2015, 07:36

Російський губернатор Севастополя Сергій Меняйло заявив, що севастопольський уряд готовий переглянути і привести у відповідність із законодавством договір про оренду землі біля гори Гасфорта, укладений з російським мотоклубом "Нічні вовки".

Про це він заявив журналістам, повідомляють КримРеалії.

Так Меняйло відреагував на інформацію Генпрокуратури Росії, яка вказала на порушення при передачі ділянки землі в Севастополі російському мотоклубу.

"Я поки не отримував документів від прокуратури. Якщо є технічні питання за змістом самого документа - буде відповідне подання прокуратури, ми його виконаємо", - запевнив він.

Російська Генпрокуратура дала доручення прокуратурі Севастополя "вжити заходів щодо приведення правовідносин щодо використання земельної ділянки у відповідність з діючими правовими нормами".

Зокрема, в договорі відсутні зобов'язання мотоклубу щодо збереження природних та водних об'єктів, а також відсутні зобов'язання щодо збереження історико-археологічних пам'яток на цій ділянці. Також - розмір орендної плати і вид дозволеного використання ділянки були встановлені з порушенням містобудівного та земельного законодавства.

На початку 2014 року російський байк-клуб "Нічні вовки", наближений до Володимира Путіна, зайняв територію біля гори Гасфорта, яка за правом користування належить Балаклавському рудоуправлінню, що спеціалізується на видобутку промислового вапняку, бутового каменю, а також щебеневих і піщаних будівельних матеріалів. Підприємство звернулося до суду з вимогою про поновлення незаконно порушених прав.

Колабораційний уряд Севастополя "націоналізував" капітальні будови та інші споруди, розташовані всередині даної ділянки, а сама земля була передана байкерам.

Представники рудоуправління подали в арбітражний суд Севастополя позов з вимогою відновлення власних прав на користування ділянкою.

16-го вересня 2015 року арбітражний суд Севастополя відмовив БРУ у всіх вимогах і прийняв сторону "Нічних вовків" і місцевого уряду. Представники рудоуправління заявили, що не згодні з рішенням суду і подали апеляційну скаргу, яка 9 грудня суд в Севастополі відмовився задовольнити.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News