МВФ занепокоєний реакцією Ради на податкову реформу і держбюджет-2016

П'ятниця, 18 грудня 2015, 09:01
МВФ занепокоєний реакцією Ради на податкову реформу і держбюджет-2016

Міжнародний валютний фонд стурбований реакцією Верховної Ради на проекти податкової реформи та держбюджету-2016.

Про це йдеться в повідомленні МВФ із посиланням на першого заступника директора-розпорядника МВФ Девіда Ліптона, передають "Українські Новини".

"Після значної роботи на технічному рівні, проект держбюджету і податкова реформа були передані в парламент 11 грудня. Ми стурбовані дискусією, яка була вчора в парламенті, який фактично відкинув пропозиції уряду за новим податковим кодексом і держбюджету на 2016 рік", - цитує прес служба Ліптона.

МВФ підкреслює, що показник дефіциту держбюджету на 2016 рік на рівні 3,7% є ключовою умовою для завершення другого перегляду в рамках програми співпраці EFF України і МВФ.

У той же час не менш важливим залишається і умова структурних реформ, які підтримує проект держбюджету Міністерства фінансів.

МВФ вважає, що затвердження бюджету, який відхиляється від програмних цілей на 2016 рік, призведе до порушення програми співпраці і розриву міжнародного фінансування України.

Офіційне повідомлення від МВФ. Для України важливо прийняти відповідальний, збалансований, підкріплений структурними реф...

Опубліковано Міністерство фінансів України 18 грудня 2015 р.

Як повідомлялося, 17 грудня Верховна Рада провела позачергове засідання, на якому депутати висловили невдоволення з поданим до парламенту пакету законопроектів, в який входить проект держбюджету-2016 і зміни в Податоковий кодекс.

Зранку 17 грудня спікер парламенту Володимир Гройсман заявив, що народні депутати погодили можливість коригування чинного Податкового кодексу, з метою збалансування бюджету на наступний рік.

Раніше народні депутати-члени комітету з питань податкової та митної політики запропонували зверстати бюджет на діючій податковій базі, а вже в наступному році почати серйозну системну роботу над новим податковим кодексом, який вступить в дію у 2017 році.

Нагадаємо, Верховній Раді пропонують прийняти державний бюджет на 2016 рік з доходами 601,430 млрд гривень і видатками 674,083 млрд гривень.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News