Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Керівники "Укрбуду" будують незаконно за рішеннями кримського суду - ЗМІ

П'ятниця, 18 грудня 2015, 14:27

Дві скандальні забудови державної корпорації "Укрбуд" у Києві базуються на рішеннях Господарського суду Севастополя, винесеного після анексії Криму.

Про це йдеться у сюжеті програми "Наші гроші" (ЗІК).

У ньому сказано, що рішення винесені одним суддею, приховуються забудовниками та не внесені у реєстр судових рішень. Документи на підставі цих рішень зареєстровані з різницею у 16 хвилин одним держреєстратором.

Так, забудову на підставі рішення (919/299/14) Господарського суду м. Севастополя від 24 березня 2014 року, структури Укрбуду ведуть у Києві на вулиці Крамського, 10. Раніше там був санаторій "Перемога", призначення землі - рекреаційне. Будувати житлові комплекси там заборонено. 
У 2000-му Київрада передала ділянку ПП "Виробничо-комерційна фірма "Дівос" для експлуатації та обслуговування санаторію-профілакторію.

Однак, як повідомив у 2012 році депутат Олександр Бригинець, на території санаторію незаконно рубають сторічні сосни та риють котлован під будівництво житлового комплексу. По документах майбутня новобудова проходила як "реконструкція з розширенням санаторію-профілакторію з комплексним благоустроєм прилеглої території". 

Житловому комплексу дали назву "Святоград". Будувати його мала фірма "Київсоцбуд", якою керував нинішній президент корпорації "Укрбуд" Максим Микитась. Замовниками були фірми "Дівос" та "Будівельні мережі". Останньою керував Сергій Якусевич -  один із нинішніх начальників "Укрбуду", а володів Юрій Пелих - нинішній голова ради директорів компанії "Укрбуд". 

 
bihus.info

Через розголос у 2012 році будівництво прикрили. Проте 6 листопада 2015 року фірма "Будівельні мережі" заклала ЖК в іпотеку фірмі "ФК "Житло-капітал" (входить до корпорації "Укрбуд"). В реєстрі речових прав забудова на Крамського, 10 проходить як "багатофункціональний комплекс з вбудованими в рельєф гаражами манежного та боксового типу".

В реєстрі речових прав на вул. Крамського, 10 береться два витяги.  Один засвідчує право оренди земельної ділянки фірмою "Дівос". І в підставах виникнення речового права, зокрема, вказана копія рішення Господарського суду м. Севастополя. 

Другий витяг засвідчує, що за цією адресою фірма "Будівельні мережі" заклала в іпотеку фірмі зі структури "Укрбуду" "ФК "Житло-капітал" житловий комплекс. 

Також рішення Госпсуду Севастополя фігурує у будівництві ЖК "Переможець" на Воскресенській 2а (квартири в якому мали б отримати, але не отримали, бійці АТО). Цільове призначення землі під будинком - для обслуговування виробничої бази. А, отже, зводити житлові комплекси тут заборонено. Бо Київрада цільового призначення землі не змінювала. Однак забудовники посилаються на рішення Господарського суду м. Севастополя від 24 березня 2014 року, яке начебто і змінило  цільове призначення землі.

Саме рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень відсутнє, повідомила Державна судова адміністрація України.

На будівельному майданчику ЖК "Переможець" його теж показувати відмовилися. Рішення має серію та номер  919/293/14, де 919 - код судді, 293 - номер справи, 14 - рік ухвалення рішення. Записи по обох адресах - Воскресенська 2-а та Крамського, 10 у Києві - вносилися одним і тим же столичним  реєстратором Оксаною Коровайко 2 жовтня 2015 року з інтервалом у 16 хвилин. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування