Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Азаров вважає, що Майдан переміг через візит Януковича в Китай

Середа, 2 грудня 2015, 11:36

Колишній прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що влада Віктора Януковича впала через візит останнього в Китай на початку протестів на Євромайдані 3 грудня 2013 року.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Мені здається, що саме тоді була зроблена стратегічна помилка керівництва. Ця пауза в тиждень дозволила бойовикам структуруватися, отримати значне підкріплення з західних областей, зорганізуватись у загони, сотні. До кінця тижня на Майдані налічувалося вже до однієї тисячі озброєних бойовиків", – написав він.

За словами Азарова, протягом того тижня "відбулися захоплення в західних областях будівель обласних і міських адміністрацій, міліції, СБУ. Були розграбовані арсенали зброї".

"Все це вирушило на Київ", – додав він.

Азаров поскаржився, що вже тоді побачив початок "збройного захоплення влади", однак решта керівництва країни з ним не погоджувалася, а переговори Януковича, які розпочалися з лідерами опозиції, були "безглузді".

Він також написав, що виступав проти поїздки Януковича в Китай, але той наполіг, оскільки візит готувався протягом трьох років і міг залучити "багатомільярдні інвестиції в економіку" на більш вигідних умовах, ніж пропонував МВФ.

Також Азаров у описав своє бачення подій, що відбувалися в центрі Києва в той час.

Вспоминая эти дни 2 года назадВесь субботний день 30 ноября неистовствовали телеканалы, социальные сети, собирая на ма...

Posted by Николай Азаров on Tuesday, December 1, 2015

Як відомо, раніше Азаров неодноразово критикував Януковича за надто "м'які" дії під час подій на Майдані.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування