Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зниклі в Керчі кримські татари могли бути викрадені – правозахисник

Неділя, 20 грудня 2015, 07:46

Доля двох зниклих 15 грудня кримських татар Арлена Терехова і Руслана Ганієва досі невідома, рідні вважають, що їх могли викрасти співробітники силових структур окупованого Криму.

Про це пише Крим.Реалії.

Координатор Кримської контактної групи з прав людини Абдурешит Джеппаров зустрівся з рідними та знайомими зниклих людей. У бесіді з ними з'ясувалися подробиці події, у тому числі, деякі факти, що вказують на те, що зниклі чоловіки не могли сховатися добровільно, на чому наполягають слідчі органи.

За словами Джеппарова, слідчі органи, до яких звернулися близькі Терехова, стверджують, що він разом з Ганієвим нібито відправився на Близький Схід, але нікого не став про це попереджати.

Правозахисник стверджує, що у Терехова були маса планів на найближче майбутнє, зокрема, він чекав на зимові канікули сина.

Ганієв 15 грудня відправився до мами в село під Керчю, проте до неї не потрапив, пропав по дорозі. Вдома зберігаються його паспорти - український і для виїзду за кордон, тому версія російських "правоохоронців" Криму про його нібито від'їзд на Близький Схід також виглядає неспроможною.

На думку родичів, Арлена і Руслана викрали.

Наприкінці серпня цього року в Сімферополі був викрадений Мухтар Арісланов. За даними очевидців, до події мають відношення співробітники правоохоронних органів. У вересні минулого року в Білогірську невідомі на мікроавтобусі Volkswagen Transporter викрали молодшого сина Абдурешита Джеппарова Ісляма Джеппарова і племінника Джевдета Іслямова. Досі про їхню долю нічого невідомо.

Крим.Реаліі звернулися до МВС по республіці Крим, щоб з'ясувати, чи порушувалася кримінальна справа за фактом зникнення Терехова та Ганієва. Прес-секретар відомства Ольга Кондрашова попросила підготувати інформаційний запит, після чого буде дано розгорнуту відповідь у встановленому порядку.

На сайтах правоохоронних органів Криму також немає інформації про зникнення керчан.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування