Путін жаліється, що США заважають відтворенню СРСР

Неділя, 20 грудня 2015, 16:22

Позиція Європи та США щодо України пов'язана не з захистом інтересів країни, а зі спробою перешкодити відтворенню Радянського Союзу.

Таку думку у документальному фільмі "Миропорядок" в ефірі "Росії 1" висловив президент Росії Володимир Путін, пише РИА Новости.

"Переконаний, що позиція наших західних партнерів, європейських і американських, пов'язана не із захистом інтересів України, а пов'язана зі спробою перешкодити відтворенню Радянського Союзу, і ніхто не хоче нам вірити, що у нас немає мети відновити Радянський Союз", - заявив Путін.

Він додав, що "сама гіпотетична можливість об'єднання зусиль" в рамках економічних, інтеграційних процесів, які "робили б і Росію, і Україну більш конкурентоспроможними у світовій економіці", дозволили б і Україні, і Росії "зайняти більш гідне місце в сучасній системі розподілу праці на міжнародних та світових ринках".

"Навіть сама ця гіпотетична можливість, мабуть, не дає як слід добре і глибоко спати нашим партнерам", - додав Путін.

При цьому президент РФ заявив, що "утримувати Україну ніхто не хоче", а фінансове навантаження хочуть перекласти на Росію.

"Мільярд дадуть, два, пообіцяють гарантії якісь. При цьому ще хочуть перекласти навантаження фінансове на Росію: і кредити не хочуть повертати, хоча ми запропонували дуже хороший, комфортний, на мій погляд, питання вирішення заборгованості", - сказав Путін.

Як відомо, 18 грудня Кабінет міністрів наклав мораторій на виплату боргів перед Росією на загальну суму 3 млрд 582 млн доларів. Яценюк уточнив, що мова йде про три боргових зобов'язаннях - бондах на суму 3 млрд 75 млн доларів, а також боргах двох компаній перед російськими банками - КБ "Південне" і "Укравтодор" на загальну суму 507 млн доларів.

Раніше президент РФ Володимир Путін заявляв про згоду Росії реструктуризувати борг України, однак у підсумку сторони так і не домовилися.

Рада директорів Міжнародного валютного фонду визнала борг України на 3 млрд доларів перед РФ суверенним, а не комерційним.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування