Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Рівненщині через конфлікт у храмі голодують 8 вірянок і 2 священники

Неділя, 20 грудня 2015, 19:54

На Рівненщині у н.п. Птича через конфлікт довкола Успенського храму УПЦ МП третю добу голодують 8 вірянок і 2 священники. 

Як повідомили у центрі інформації УПЦ, 18 грудня віруючих не пускали до храму, незважаючи на наявність у парафіян усіх документів на володіння культовою спорудою та рішення кількох судів, які підтверджують цей факт.

"За свідченнями представників Рівненської єпархії, проти вірян УПЦ використовували петарди та пляшку з "коктейлем Молотова", людей били палицями та арматурою. Парафіяни і священник отримали поранення. Після того, як вірянам УПЦ вдалося потрапити до храму через бокові двері, представники УПЦ КП оточили вхід до церкви та відрізали електропостачання храму", - йдеться у повідомленні. 

Протоієрей УПЦ Віктор Земляний, який на місці події веде перемовини з представниками УПЦ КП, повідомив, що у ніч на 21 грудня "Правий сектор" готує штурм церкви, а його дії "координуються священиками УПЦ КП". 

Навколо храму чергують представники правохоронних органів. 

У зв'язку з конфліктом навколо храма митрополит Рівненський Варфоломій звернувся до президента України Петра Порошенка з проханням "втрутитися та захистити співгромадян". 

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування