Росія покарає Аксьонова за неефективне освоєння бюджету

Понеділок, 21 грудня 2015, 10:12

Уряд Росії вирішив покарати колабораційне керівництво Криму за неефективне освоєння бюджету.

Про це пише російське видання ТАСС, посилаючись на джерело в уряді РФ.

Уряд РФ доручив Мінекономрозвитку РФ і Мінфіну РФ внести пропозиції про покарання влади республіки Крим у зв'язку з заморожуванням коштів з федерального бюджету, виділених на розвиток регіону.

Раніше під час проведеного в Москві круглого так званий "глава Республіки Крим" Сергій Аксьонов заявив, що з передбачених федеральним бюджетом на 2015 рік коштів на реалізацію ФЦП з розвитку Криму республіці "досі не було перераховано ні копійки".

У зв'язку з цим він запропонував передати так званій республіканській владі повноваження щодо витрачання коштів федерального бюджету без узгодження з федеральними відомствами, провівши аналогію з такими ж повноваженнями президента РФ.

Як заявило ТАСС джерело в уряді РФ, "сенсаційна заява Аксьонова викликало здивування у чиновників кабміну".

Насправді Кримський федеральний округ отримав цього року трохи менше, ніж у минулому, заявила директор регіональної програми Незалежного інституту соціальної політики РФ Наталія Зубаревич, пише видання "Коммерсант".

"Золотий дощ минулого року дещо зменшився. Я маю на увазі в 2014 році. Тоді сумарно в Кримський федеральний округ було відправлено трансфертів на 125 млрд. Сума трансфертів за підсумками року буде приблизно такою ж - 120 з невеликим млрд", - зазначила експерт.

"Торік Кримський федеральний округ закінчив рік з профіцитом у 21 млрд - вибачте, це 2/3 бюджету, наприклад, Ульяновської області, а у них був 13% профіцит. Зараз по Кримському федеральному округу знову профіцит на три квартали, якщо дивитися виконання - 6 млрд. Що вам не вистачає грошей, вибачте, ви їх витратити не можете", - підкреслила Зубаревич.

Політолог Дмитро Орєшкін відзначає, що нинішня "влада Криму" просто не має ні відповідних навичок, ні реальних можливостей для ефективного освоєння бюджетних коштів.

Водночас російські експерти не виключають санкцій до чиновників "другого ешелону", але сумніваються, що за цим піде відставка пана Аксьонова.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...