У справі ЮКОСа суд заарештував платежі французьких компаній Росії

Вівторок, 22 грудня 2015, 05:28

Колишні акціонери ЮКОСа зуміли заарештувати платежі французьких компаній Arianespace і Eutelsat, крім того, можуть бути заблоковані "транссибірські роялті" Air France на адресу "Аерофлоту".

Про це пише РБК.

Колишні акціонери ЮКОСа, що намагаються стягнути з Росії $ 50 млрд компенсації за рішенням Гаазького арбітражу, зуміли доставити їй нові неприємності у Франції. Слідом за арештами дипломатичних будівель в Парижі їм вдалося домогтися арешту платежів провайдера пускових послуг Arianespace і супутникового оператора Eutelsat на адресу їхніх російських контрагентів. Крім того, акціонери ЮКОСу претендують на арешт "власності" РФ у Air France.

Як випливає з рішення Паризького апеляційного суду, минулої п'ятниці, 17 грудня, він відмовив Росії в призупиненні виконання гаагських арбітражних рішень, дозволивши тим самим гібралтарській GML (представляє колишніх мажоритарних акціонерів ЮКОСу) продовжувати арешти російського держмайна. У тексті рішення йдеться, що Росія вважає незаконними "арешти [її активів], здійснені відносно Arianespace і Eutelsat, а також недобросовісні дії, спрямовані на захоплення російської власності у Air France".

З тексту судового рішення дійсно випливає, що GML зуміла заарештувати або заморозити російські активи у цих трьох компаніях, підтверджує Жюльєн Фуре, фахівець з міжнародного арбітражу, партнер французької юрфірми Betto Seraglini.

Раніше французький адвокат Росії Андреа Пинна і представники GML повідомляли, що у Франції крім іншого арештовані "грошові надходження, належні Росії з боку французьких компаній", але про які саме компанії йдеться - не уточнювалося. Мова може йти про платежі за поставку товарів або послуг за контрактами з російськими держпідприємствами, говорить Фуре і підтверджує колишній юридичний радник GML, що побажав залишитися неназваним.

Arianespace і Eutelsat активно співпрацюють з Росією в космічній сфері. Зокрема, Arianespace виводить на орбіту супутники з космодрому Куру у Французькій Гвіані за допомогою російських ракет-носіїв "Союз".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування