Суд дозволив СБУ заочне розслідування проти Плотницького

Вівторок, 22 грудня 2015, 10:17
Суд дозволив СБУ заочне розслідування проти Плотницького
Коммерсантъ

Печерський райсуд Києва дозволив Службі безпеки України розпочати заочне розслідування проти "голови" самопроголошеної "Луганської народної республіки" Ігоря Плотницького.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на ухвалу суду від 7 грудня.

Плотницький підозрюється у викраденні людей, терористичній діяльності, незаконному переміщенні людей через кордон.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 17 червня 2014 року за попередньою змовою з групою осіб, які входили до складу батальйону луганських бойовиків "Зоря", Плотницький захопив у заручники старшого лейтенанта Збройних сил України Надію Савченко і утримував її в приміщенні Луганського обласного військкомату.

Потім терористи незаконно переправили Савченко через кордон на територію Росії.

29 жовтня 2014 року слідчий відділ ГУ СБУ у Києві та області виніс письмове повідомлення про підозру Плотницькому, 30 жовтня 2014 року він був оголошений у розшук.

В даний час у кримінальному провадженні проведені всі можливі слідчі дії, необхідні для остаточної підозри та складання обвинувального акту, проте завершити досудове розслідування не виявляється можливим, оскільки підозрюваний переховується від органів слідства і суду.

Крім того, зазначено, що у вересні 2015 року Інтерпол відмовився оголосити в міжнародний розшук Плотницького.

"Зазначена особа в даний час бере активну участь у діяльності терористичної організації "Луганська народна республіка", займаючи посаду так званого голови ЛНР", – сказано в рішенні Печерського суду.

Суд задовольнив клопотання СБУ і дозволив розпочати заочне досудове розслідування проти Плотницького. Рішення оскарженню не підлягає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування