Адвокати Арбузова переконують, що він чистий, як сльоза

Вівторок, 22 грудня 2015, 10:43

Адвокати колишнього віце-прем'єра Сергія Арбузова переконують, що правоохоронні органи Латвії не арештовували його рахунків.

Про це адвокати Юрій Глотов та Сергій Ковальов заявили у вівторок в Києві.

"Рік тому у вересні ГПУ повідомила, що правоохоронні органи Латвії заарештували 49,3 мільйони доларів на рахунках банків нашого клієнта. Однак такого провадження не існує", - сказав Глотов.

Він повідомив, що захисники Арбузова направили запити до правоохоронних органів і банків Латвії, де йдеться, що жодних арештів щодо Арбузова не відбувалося і рахунків у нього в цій країні немає.

"Ми будемо вимагати в ГПУ спростувати цю інформацію і щоб прокуратура перестала розповсюджувати інформацію, яка не відповідає дійсності", - зазначив Глотов.

 
Адвокати показали листи з низки банків, зокрема Meridian, Rigensis, Sweedbank

Між тим вони адвокати також запевнили, що ані їх, ані їхнього клієнта не консультує колишній заступник глави Адміністрації президента Андрій Портнов.

"Пан Портнов є хорошим фахівцем в галузі права, але ми з ним не консультуємося. Клієнта він також не консультує, у нього є власні адвокати", - зазначив Ковальов.

Як повідомлялося, раніше Генеральна прокуратура отримала підробний лист начебто від імені МЗС Німеччини з закликом припинити "політичне" переслідування екс-віце-прем'єра Сергія Арбузова.

Повідомлення про те, що МЗС Німеччини "офіційно попросив ГПУ дати Арбузову спокій" з'явилися у низці ЗМІ 17 грудня. Вони публікувалися з посиланням на неназване джерело у Генпрокуратурі.

Як відомо, Генеральна прокуратура завела справу про незаконне збагачення екс-віце-прем'єра Сергія Арбузова.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування