За Аксьонова візьметься Генпрокуратура РФ

Вівторок, 22 грудня 2015, 11:38

За дорученням прем'єра РФ Дмитра Медведєва до перевірки "кримської влади" через затяжне освоєння коштів в рамках федеральної цільової програми з розвитку регіону буде підключена Генпрокуратура РФ.

Про це заявив віце-прем'єр Дмитро Козак, пише у вівторок російське видання "Коммерсант".

За підсумками наради у Медведєва Козак повідомив, що у зв'язку з дискусією "між федеральними органами виконавчої влади та органами влади Криму" дано доручення утворити комісію для проведення службового розслідування.

А оскільки ввійшли в цю комісію Мінфін і Мінекономіки РФ "не в повному обсязі" виконали поставлене перед ними завдання, "за дорученням прем'єра запропоновано посилити цю комісію", включивши до її складу Генпрокуратуру РФ, зазначив віце-прем'єр.

Козак підкреслив, що відповідальним за зрив фінансування чиновникам загрожує кримінальна відповідальність.

Сам же Аксьонов назвав джерела в Білому домі, які коментували ситуацію напередодні, "анонімними діячами" і зазначив, що "питання зараз не в тому, хто винен, а в тому, що робити далі", а заодно закликав заспокоїтися всіх "штатних метальників лайна".

Глава колабораційного уряду Криму заявив, що готовий поступитися своїм кріслом тим, хто критикує роботу "влади республіки", писав ТАСС.

Аксьонов також заявив у вівторок, що планів щодо скорочення чиновників в самому "уряді Криму" немає, хоча уряд Росії недавно постановив скоротити чисельність держапарату з січня на 10%.

"У нас планів поки таких немає з однієї причини: завдання, що стоять перед владою суб'єкта (в режимі надзвичайної ситуації), відрізняються від тих завдань, які виконують органи влади в мирний час на території материкової частини РФ. Тому у нас поки питання, пов'язаних з зменшенням штатної чисельності, не стоїть", - сказав Аксьонов.

Раніше з'явилася інформація, що уряд Росії вирішив покарати колабораційне керівництво Криму за неефективне освоєння бюджету.

Під час проведеного в Москві круглого столу так званий "глава Республіки Крим" Сергій Аксьонов заявив, що з передбачених федеральним бюджетом на 2015 рік коштів на реалізацію ФЦП з розвитку Криму республіці "досі не було перераховано ні копійки".

"Сенсаційна" заява Аксьонова викликала здивування у чиновників кабміну РФ.

Російські експерти не виключають санкцій до чиновників "другого ешелону", але сумніваються, що за цим буде відставка Аксьонова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування