Путіну сподобалася ідея регулювати "погляди і думки" людей в інтернеті

Вівторок, 22 грудня 2015, 14:15
Путіну сподобалася ідея регулювати погляди і думки людей в інтернеті
elle.ru

Президент РФ Володимир Путін підтримав ідею регламентування захисту особистих даних інтернет-користувачів.

Про це він заявив в ході зустрічі з учасниками форуму "Інтернет-Економіка" у відповідь на пропозицію співзасновника "Лабораторії Касперського" Наталії Касперської, повідомляє ТАСС.

Згідно з повідомленням, Касперська запропонувала регламентувати захист не тільки персональних даних, але і так званих особистих даних, куди відносяться контакти різних людей, їх погляди, думки і т. д.

"Давайте. В умовах боротьби з терором абсолютно вірно. Тільки акуратніше треба, щоб не втручатися в особисте життя громадян", – заявив він.

Касперська також запропонувала з цією метою створити єдиний центр моніторингу реагування на загрозу за аналогією зі збором цифрових загроз.

За її словами, зараз закон захищає персональні дані користувача, але абсолютно ніяк не регулюється те, що називається особистими даними. При цьому соціальні мережі містять величезну кількість інформації. Цей "джерело знань" дає величезну можливість, за словами Касперської, маніпулювати людьми.

На її думку, необхідно, щоб іноземні сайти, такі як Facebook передавали свої сертифікати державі в обов'язковому порядку, якщо вони хочуть працювати на території Росії.

"Треба створити правову основу для покарання за вчинення таких інформаційних атак", – заявила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування