США: Питання про участь Асада в перехідному уряді не вирішене

Середа, 23 грудня 2015, 06:45

Представник держдепартаменту США Елізабет Трюдо заявила, що питання про участь президента Сирії Башара Асада в запланованому сирійському перехідному уряді ще не вирішене.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Як і коли він піде - це питання знаходиться в процесі обговорення", - сказала Трюдо журналістам у відповідь на питання про те, чи є відхід Асада від влади умовою для формування перехідного уряду.

Разом з тим, вона спростувала коментарі, що з'явилися в ЗМІ, з приводу зміни позиції США щодо майбутнього сирійського президента.

У відповідь на запитання: "Чи згодні ви з тим, що позиція США дещо змінилася?", Трюдо заявила: "Повинна сказати, що наша позиція залишається колишньою. Ми завжди говорили, що Асад не може бути частиною уряду, який, в кінцевому підсумку , управлятиме вільною Сирією".

"Зазначу, що питання про те, як повинен виглядати перехідний процес ще обговорюється і не вирішене. Наша позиція з приводу того, що Асад повинен піти, що він втратив легітимність, що він не може керувати вільною Сирією, не змінилася", - підкреслила Трюдо .

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування