Порошенко підписав "закон Савченко"

Середа, 23 грудня 2015, 09:43

Президент Петро Порошенко підписав так званий "закон Савченко", який передбачає зарахування одного дня попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі.

Про це свідчить інформація на офіційному сайті парламенту щодо законопроекту №3413, співавтором якого є Надія Савченко.

Як відомо, Верховна Рада 26 листопада ухвалила законопроект, згідно з яким 1 день, проведений у СІЗО, в разі винесення звинувачувального вироку буде рахуватися як 2 дні ув’язнення.

У пояснювальній записці зазначалося, що ухвалення закону обґрунтоване необхідністю забезпечення соціальної справедливості, практичної реалізації принципу презумпції невинуватості, припинення негативної практики тривалого утримання в слідчих ізоляторах осіб на стадії досудового розслідування кримінальних проваджень.

А також необхідністю розвантаження вітчизняних слідчих ізоляторів, що водночас покращить умови перебування там тих осіб, які не будуть звільнені після прийняття законопроекту.

Як відомо, сучасні умови перебування затриманих осіб в СІЗО є неналежними. Зокрема, камери, в яких утримують людей, часто переповнені та не відповідають мінімальним санітарним вимогам.

Це перший законопроект, внесений, зокрема, депутатом "Батьківщини" Надією Савченко, яку російська влада незаконно утримає в СІЗО в РФ.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News