Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Жебрівський: Невідомо, чи зайшли бойовики у Водяне і Заїченкове

Середа, 23 грудня 2015, 19:33

Із селами Водяне і Заїченкове Комінтернівської сільради Донецької області немає зв'язку і невідомо, чи зайшли в них незаконні збройні формування.

Про це заявив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"У Комінтернове зайшли російські терористичні війська з бронетехнікою. Сьогодні окопувалися. У цю ж громаду входять села Водяне і Заїченкове. Наразі інформації про те, що там присутні бойовики, немає. Але ці населені пункти перебувають за Комінтерновим, тому сполучення з ними ускладнене", - написав вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook в середу.

У свою чергу, журналіст Андрій Цаплієнко, який перебуває поблизу місця подій, з посиланням на місцевих жителів, з якими вдалося зв'язатися, повідомляє, що бойовики не впускають і не випускають жителів з Комінтернового.

"Вчора людей випускали. Розпоряджалася всім жінка. Сьогодні ситуація змінилася, і командир інший. Людей не впускають і не випускають. Правда, поводяться коректно, не погрожують, що не грубіянять. Кажуть, що ще два дні будуть блокувати в'їзд та виїзд. Потім, обіцяють, ситуація зміниться", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook в середу.

"З продуктами і водою погано. Дозволили ввезти в село тридцять буханок хліба. На запитання, а хто зайняв село, російські чи деенери, місцеві відповідають - і тих, і тих приблизно однаково. Мешканці села просили цих ввічливих людей залишити село, мовляв, копайте свої окопи в полі. Але ввічливі кажуть: "Ми люди маленькі, у нас наказ". Спілкуються дуже дружелюбно. Окопуються капітально, надовго. Селяни бояться повторення Широкиного", - додав Цаплієнко.

Як відомо, у вівторок керівник прес-центру штабу АТО Олексій Мазепа повідомив, що група бойовиків т.зв. "ДНР" з бронетехнікою зайняла Комінтернове, яке в зоні антитерористичної операції входить в "сіру зону".

"Ми поінформували СММ ОБСЄ та Спільний центр з контролю і координації. Ми налаштовані вирішити цей інцидент дипломатичним шляхом", - заявив він.

Пізніше штаб АТО повідомив, що бойовики не допустили до роботи в цьому районі представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ і відкрили вогонь по позиціях Збройних сил України. Крім того, у вівторок вдень диверсійно-розвідувальна група бойовиків здійснила спробу просунутися з Коментернового на підконтрольну силам АТО територію.

У селі Заїченковому, згідно з переписом 2001 року, проживало 311 осіб, у Водяному - 19 осіб, у Комінтерновому - 606 осіб.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
14:56
Європою ширяться хвороби, які передаються через укуси комарів: випадки вже зафіксували в Криму
14:56
Європарламент закликав не вважати "перевибори" Путіна легітимними
14:56
Лукашенко заявив, що опозиція хоче захопити частину Білорусі і покликати НАТО
14:49
Європарламент виступив проти переговорів про членство в ЄС з Грузією через закон про "іноагентів"
14:45
Мапу інтернет-провайдерів, які працюють під час тривалих знеструмлень, масштабують на всю Україну
14:40
За кордоном повістки вручати не будуть – речник Міноборони
14:37
тенісСвітоліна несподівано поступилася Соррібес-Тормо в другому колі турніру в Мадриді
14:30
фотоСБУ затримала 9 колаборантів, які організовували "референдум" на Херсонщині
14:20
доповнено Окупанти убили 4 і поранили 6 мешканців Донеччини
14:11
Лукашенко пошкодував, що Білорусь лишилась без ядерної зброї після розпаду СРСР
Усі новини...