Водяне залишається під контролем ЗСУ – Розвідка

Четвер, 24 грудня 2015, 12:07

Бойовики продовжують спроби розширити межі окупованих територій за рахунок захоплення населених пунктів у так званій "сірій зоні".

Про це йдеться в даних Головного управління розвідки Міноборони станом на 24 грудня.

Населені пункти у повідомленні не уточнюються, однак керівник прес-центру ГУР Микола Краснов повідомив "Українській правді", що Водяне, яке розташоване в районі Комінтернового, перебуває під контролем Збройних сил України.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков обурювався, що ЗСУ "здали Комінтернове, потім Заіченкове і Водяне". Але у прес-центрі штабу АТО наголошували, що немає підтвердження цього.

За даними розвідки, бойовики застосовують заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Так, 23 грудня вони здійснили 51 обстріл зі стрілецької зброї, гранатометів, протитанкових керованих ракет та 122-мм РСЗВ "Град", з них: 25 – Попасна, Троїцьке, Миронівський, Луганське, Майорськ, Зайцеве (Слов’янський напрямок), 25 – Новгородське, Новоселівка, Авдіївка, Опитне, Верхньоторецьке, Піски, шахта Бутовка, Лозове (Донецький напрямок), один – Гранітне (Волноваський напрямок).

Представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ надана інформація про наявність у районах Первомайська, Горлівки, Донецька, Комсомольського та Комінтернового забороненого Мінськими домовленостями озброєння – танків, САУ та мінометів.

Крім того, за даними розвідки Міноборони, бойовики поводять перегрупування/ротацію передових підрозділів 1 та 2 АК на Новоайдарському, Сєвєродонецькому, Слов’янському, Донецькому та Маріупольському напрямку.

Також розвідники повідомляють про приховане зосередження підрозділів, озброєння та військової техніки у забороненій зоні на Слов’янському, Донецькому та Волноваському напрямках.

Помічена активізація ведення розвідки щодо сил АТО на Волноваському напрямку, а також підтримання угруповання "російських окупаційних військ" у готовності до негайного задіяння.

Спостерігається інтенсивне логістичне забезпечення з’єднань і частин 1 та 2 АК, підвищення боєздатності з’єднань та частин 1 і 2 АК, а також підготовка бойовиків до зимового періоду.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
21:39
В порту на Одещині росіяни знищили агропродукцію, яка направлялась до Азії та Африки
21:36
Через російський обстріл передмістя Херсона загинула літня жінка
Усі новини...