"Самопоміч" і "Батьківщина" поки не готові голосувати за Податковий кодекс

Четвер, 24 грудня 2015, 13:27

У "Самопомочі" і "Батьківщині" пояснили, чому не голосують за Податковий кодекс.

Про це в кулуарах Верховної Ради розповідають у четвер народні депутати.

"Вони обманюють. Ми домовлялися про те, що зупиниться шахрайство, яке називається відшкодування ПДВ в ручному режимі. Десятки, сотні мільйонів гривень відшкодовуються за величезні хабарі", - заявив нардеп з фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв.

"Ми запропонували порядок, за яким відшкодування ПДВ буде за простою чергою - записалася першою компанія - її першою відшкодовують, другою - її другою. Але це позбавляє таких товаришів, як Хомутинник і багатьох керівників податкової можливості заробляти", - пояснив він.

За словами Соболєва, спочатку ця ідея була узгоджена, але в останній момент її забрали з документу.

"Сказали давайте ще по-старому, тому ми категорично проти", - додав він.

У свою чергу нардеп з фракції "Батьківщина" Іван Крулько також зазначив, що "Батьківщина" поки не готова голосувати за Податковий кодекс.

"Залишаються оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів , для пенсіонерів, у яких вища пенсія. Залишається рента на газ для Укргазвидобування 70%, а для приватних компаній зменшують і це дискримінація. Для аграрного бізнесу погіршують умови оподаткування... Ми не голосуємо, поки не почують нас", - сказав Крулько.

Раніше "Економічна правда" писала, що Рада не може проголосувати зміни до Податкового кодексу через торги аграріїв навколо спецрежиму ПДВ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...